سرمایه گذاری مستقیم تحلیلی درباره علت افت بورس / ریزش شاخص تا کجا ادامه دارد؟ - اینوست دایرکت

به گزارش تجارت‌نیوز، روز گذشته با قرمز شدن بازار سرمايه، محدوده حمايتي يك ميليون و ۹۰۳ هزار واحدي شاخص بورس شكسته شد و با ريزش شديد شاخص‌ها، عقب‌نشيني شاخص كل بورس از كانال دو ميليون واحدي آغاز شد.

افت بيش از ۷۲ هزار واحدي شاخص كل بورس و به بياني ديگر كاهش ۳درصدي شاخص، آن هم در روزي كه قطعنامه ضد ايراني شوراي امنيت به تصويب نرسيد و اميدواري‌هايي را در بازارهاي سرمايه‌اي ايجاد كرده بود؛ ‌نگراني سهامداران را نيز در پي داشت. چه اتفاقي افتاد كه واكنش بورس به اخبار مثبت تحولات سياسي و بين‌المللي به صورت معكوس ديده شد؟

حسن ايزدي، كارشناس بازار سرمايه در مورد ريزش‌هاي اخير شاخص‌هاي بورس مي‌گويد: برخي از ناهماهنگي‌ها در اين بازار وجود دارد و همين موضوع هم باعث مشكلات زيادي شده است نبايد اين موضوع را ناديده گرفت كه بازار سرمايه تنها بايد يك متولي داشته باشد و تنها آقاي قاليباف‌اصل بايد متولي اين سازمان باشد و دخالت ساير بخش‌ها در بازار سرمايه آسيب‌زاست.

ايزدي مي‌گويد: در حال حاضر از وزير اقتصاد گرفته تا سخنگوي دولت و نمايندگان مجلس در خصوص دامنه نوسان و ساير مسائل بورس اظهارنظر مي‌كنند.

اين كارشناس بازار سرمايه با تاكيد بر اينكه سخنان ضد و نقيض باعث سردرگمي مردم و كاهش كارايي بازار سرمايه مي‌شود، ادامه مي‌دهد: اصرار بر عدم فروش سهام عدالت در شرايط فعلي درست نيست بايد مردم خودشان به اين نتيجه برسند كه فروش يا عدم فروش اين سهام چقدر مي‌تواند برايشان سودده باشد اينكه به آنها گفته شود سهام عدالت را بفروشيد زيان مي‌كنيد، چاره كار نيست.

ايزدي با اشاره به ريزش‌هاي چند روز گذشته شاخص‌هاي بورس ادامه مي‌دهد: اين اتفاق در ارديبهشت ماه هم رخ داد و حدود يك هفته شاخص‌ها نزولي شده بود اما بايد ديد با خروج اين سرمايه از بورس مردم چه گزينه‌هاي ديگري در بازار‌هاي موازي براي سرمايه‌گذاري دارند؟

او ادامه مي‌دهد: تنها جايي كه براي سرمايه‌هاي خرد بين ۲۰۰ تا ۳۰۰ ميليون تومان در حال حاضر وجود دارد، بازار سرمايه است زيرا بانك هم اين روزها نمي‌تواند جاي مناسبي براي سرمايه‌گذاري باشد و با توجه به كاهش ارزش ريال و رشد تورم، نگهداري سرمايه در بانك كار منطقي نيست.

اين كارشناس بازار سرمايه در خصوص عرضه دارا دوم و تاثير آن بر بازار سرمايه مي‌گويد: نوع چيدمان داراها درست نيست اينكه صندوق‌ها را به صورت تك‌رشته‌اي در نظر گرفته‌اند، اصولي نيست.

او مي‌گويد: در دارا دوم همه سهم‌ها پالايشگاهي چيده شده اين در حالي است كه اصل مهم سرمايه‌گذاري در بازار سرمايه تنوع‌سازي است كه در اين صندوق‌ها ديده نشده است. بهتر آن بود كه هم سهم پالايشگاهي، هم پتروشيمي و بانكي و… در نظر گرفته مي‌شد البته اين موضوع را در دارا يك كه همه سهم‌ها بانكي است هم شاهد هستيم.

ايزدي با تاكيد بر اينكه در داراها تنوع سهم رعايت نشده است، ادامه مي‌دهد: نبايد همه تخم‌مرغ‌ها را در يك سبد گذاشت. در اين صندوق كه همه پالايشگاهي است اگر يكي از سهم‌ها بريزد همه دچار مشكل مي‌شوند و اگر يكي بالا برود بقيه هم همسو با آن بالا خواهند رفت.

اين كارشناس بازار سرمايه در مورد خبر دولت در خصوص گشايش اقتصادي نيز مي‌گويد: اين خبر بر روند شاخص‌هاي بورس هم تاثير گذاشت و به اعتقاد بنده با توجه به نرخ اعلامي نفت حدود ۲۲ دلار و نرخ سود بانكي با توجه به جهت فعلي بازار تا سال ۱۴۰۱ مردم چندان استقبالي نخواهند داشت و اين طرح هم شكست خواهد خورد.

عبدالحسين رضوي‌اميري، كارشناس بورس نيز در اين باره مي‌گويد: خوشبختانه سوءتفاهمي كه در مورد عرضه دارا دوم بود، برطرف شده و با حل اين موضوع كليه اقدامات براي ثبت انجام شده و عرضه نيز به زودي انجام خواهد شد.

او در مورد ريزش‌هاي اخير شاخص‌هاي بورس نيز مي‌گويد: اين ريزش‌هاي بازار طبيعي است و برخي در اين شرايط به دنبال سود بيشتر هستند و ممكن است سهم‌هاي قبلي خود را بفروشند تا بتوانند با نقدينگي بيشتر دارا دوم تهيه كنند.

رضوي‌اميري مي‌گويد: در هفته دوم شهريور ماه دارا دوم عرضه خواهد شد و اين روزها نبايد به دنبال دليل خاصي براي ريزش شاخص‌هاي بورس بود. همچنين بحث پيش فروش نفت و سلف موازي نيز از خبرهاي مهم اين روزهاست كه ممكن است، حجم وسيعي از نقدينگي را به خود جذب كند.

منبع: روزنامه اعتماد 

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 235 views بار دسته بندی : بورس تاريخ : 31 جولای 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها